— Min klient er fornøyd med at juryen har lagt hans versjon til grunn. Men anker likevel straffen til Høyesterett, sier forsvarer Gøran Møller-Christiansen til Fædrelandsvennen.

Advokat Gøran Møller-Christiansen Foto: Eivind Kristiansen

28. juli i fjor ble kvinnen alvorlig skadet i hodet da hun ble slått med hammer utenfor hennes hjem i Marnardal. I Kristiansand tingrett ble hennes fraseparerte ektemann dømt til seks års fengsel for drapsforsøk.

39-åringen nektet straffskyld etter tiltalen og anket. Nå har juryen i Agder lagmannsrett frikjent ham for drapsforsøk og i stedet dømt ham for grov legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Reddet av rask behandling

I drøftingen av straffutmålingen slår retten fast mannen handlet med nødvendig forsett, og «i det minste holdt det som mest sannsynlig at fornærmede fikk en livsfarlig skade da han slo henne fire ganger i hodet med en hammer».

Bare rask oppføling og behandling reddet kvinnens liv.

Samtidig tas noe hensyn til at mannens «handlinger ble utført i affekt i en opprivende situasjon mellom ektefellene, og hans forsett med hensyn til skadefølgene således neppe var spesielt sterkt».

Straffen er redusert med et halvt år ettersom mannen tilsto å ha slått med hammeren. Erstatningen på 300.000 kroner er opprettholdt.

Usikker framtid

Julikvelden i fjor hadde 39-åringen drukket. Krangelen mellom paret oppsto da hun tok nøklene til deres felles bil for å hindre at han kjørte bort. Han løp etter henne ut av boligen og ut på et jorde hvor hun ble påført slagene.

Naboer som hørte hylene hennes kom til og så mannen sitte med sin blodige kone i fanget. Han ba dem skaffe hjelp.

Etter å ha vært gjennom omfattende hodekirurgi er kvinnen ennå sterkt preget av skadene. I dommen går det fram at hun nå kan bevege seg og gå med egen hjelp, men blir fort sliten og har svekket balanse. Det er usikkert om hun i framtiden vil bli i stand til å ha den daglige omsorgen for sine barn.