— Jeg har bedt om årsrapporter og avviksmeldinger fra alle tre sykehus. Jeg sendte dette ut i påskeuken og har gitt Sørlandet sykehus frist ut måneden til å svare, forteller Stangeland til avisen Agder.

Sykehusledelsen stoppet med øyeblikkelig virkning alle bukoperasjoner, gastrokirugi, i Flekkefjord før påske. Årsaken var at det er avdekket flere tilfeller av feilbehandlinger i Flekkefjord, og nok en feiloperasjon gjorde at sykehusledelsen satte foten ned. Dette har vakt voldsomme protester i Flekkefjord, og røster har hevdet sykehuset straffes fordi de ansatte er flinke til å melde fra om avvik.

Stangeland tror ikke sykehusledelsen har ment å stoppe bukoperasjoner i Flekkefjord for all framtid. Han viser, ifølge avisen Agder, til at permanente nedleggelser av funksjoner er avgjørelser styret i Sørlandet sykehus skal ta.

— Oppdages feil må man stoppe, få en skikkelig gjennomgang, korrigere og så starte opp på nytt. Jeg tror sykehusledelsen har valgt å stoppe alt for å få en oversikt og vurdere om de kan yte forsvarlig tjeneste. Jeg har imidlertid forståelse for reaksjoner i Flekkefjord fordi buk-kirurgi er en viktig del av sykehusets funksjon, sier Stangeland til avisen Agder.