Overholder kravene i to av tre områder

Agder politidistrikt innfrir kravene til responstid i to av tre dekningsområder. Det viser ferske målinger fra Politidirektoratet.

Publisert:

Politimester Kirsten Lindeberg. Foto: Jon Anders Skau

Denne artikkelen er over fire år gammel

I 2015 innførte Politidirektoratet et krav om responstid hos politiet når ekstraordinære hendelser inntreffer. Kravene ble satt til 45, 30, og 15 minutter, avhengig av områdets størrelse.

— Kravene kommuniserer hvilke forventninger publikum kan ha til politiets responstid på oppdrag som haster, sier Kirsten Lindeberg, politimester i Agder politidistrikt, i en pressemelding.

237 målinger

Torsdag presenterte direktoratet de første målingene for responstid for hele landet. Totalt har responstiden blitt målt for 3740 utrykninger i alle politidistrikt, hvorav 237 ble målt i Agder politidistrikt.

Målingene er gjort for utrykninger i de fire første månedene i 2015. Tallene viser at politidistriktet overholder responstiden i områder under 20.000 og 2000 innbyggere, med flere minutter til gode.

— Det er bra at vi nå har fått på plass målinger som i tillegg viser at Agder har fått en god start, sier politimesteren.

Fire minutter for sen

Krav om responstid innfris ikke for områder med over 20.000 innbyggere. I denne kategorien skal utrykningspolitiet være fremme 15 minutter etter at meldingen kom inn.

I 80 prosent av tilfellene viser målingene for Agder politidistrikt at patruljene kom fram 19 minutter etter at meldingene kom inn.

— Dette er vi ikke fornøyd med, og resultatet overrasker oss. Vi undersøker nå hva som er årsaken og har som klar målsetting å komme under kravet ved neste måling, sier Lindeberg i pressemeldingen.

Til sammen er det fire politidistrikt som ikke overholder responstiden for det største området. Likevel innfrir nesten alle politidistriktene kravene til responstid i de to største tettstedskategoriene.

Nye målinger for responstid vil foreligge i september.

Publisert: