— Dette er jo som alle fremmøtte og politikere sier, ganske enkelt en gledens dag! sier en godt fornøyd lyngdalsordfører Jan Kristensen til Fædrelandsvennen.

Han deltok på den lokale pressekonferansen på Lyngdal Inn sammen med blant andre stortingsrepresentant Ingunn Foss fra Høyre og vararepresentant Kjell Ivar Larsen fra Frp.

Tirsdag ble det holdt pressekonferanser over hele landet, der regjeringen opplyste at detinnen 20 år skal bygges veier for 130 milliarder kroner.

- Kjempespennende

Lyngdalsordfører Jan Kristensen er storfornøyd med veisatsingen gjennom kommunen og landsdelen. Foto: Arkiv

— At planleggingsarbeidet blir drevet i en utrolig fart er kjempespennende. Før tok denne prosessen mellom fem og ti år, nå tar det to til tre år, forteller Kristensen, som legger til at forutsigbarheten og gjennomføringskraften er det store nå.- For Lyngdal og regionen får vi nå en helhetlig vei fra Lillehammer til Ålgård, og slipper den gamle ‘stykkevis og delt’-metoden, fortsetter ordføreren.

- Ferdig planlagt neste vår

Han lover at gaven han nå har fått ikke skal rotes bort i lang planlegging.

— Vi er midt i planleggingen av traseen her i Lyngdal, og skal være ferdig senest våren 2016. For strekningen Livold - Kristiansand er jo planene så godt som godkjent, sier Kristensen.

- Midtpunkt mellom storbyer

At Lyngdal og Lister blir et midtpunkt mellom to storbyer, trekker han også frem som gledelig.

— Vi får redusert kjøretiden betraktelig til både Stavanger og Kristiansand, og det må vi sørge for å utnytte, sier Kristensen og legger til:

— Så må vi ikke glemme at dette også vil få ned ulykkesfrekvensen. Det har vært altfor mange ulykker og problemer med tungtransporten på europaveiene gjennom fylket. Satsingen vil derfor bety mye, ikke bare i kroner og øre, men også for samfunnet og næringslivet.