— Vi leter på aktuelle adresser og i nærområdet i Grimstad etter en mann på rundt 45 år, sa Terje Gundersen, politistasjonssjef i Grimstad mandag morgen.

Mandag formiddag melder politiets operasjonsleder at en person er pågrepet i saken.

— En person er innbrakt til Grimstad politistasjon, opplyser operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane.

En bombeliknende gjenstand ble natt til mandag uskadeliggjort av personell fra bombegruppa i Oslo. Funnet av gjenstanden ble gjort ved noen kommunale boliger på Frivold i Grimstad, og politiet fikk overlevert gjenstanden ved 21-tiden søndag kveld. Det var betjeningen ved boligene som overleverte gjenstanden til politiet, og politiet kunne da ikke utelukke at det dreide seg om en bombe.

Mandag beskriver politiet gjenstanden som et "sprenglegeme" som bestod av en 25 cm høy og rundt ti centimeter bred sylinder fylt med flere spiker og en fenghette.

— Det ser ut til at sylinderen er en del av et stolben. Dersom den hadde gått av, kunne den nok ha gjort skade, men da måtte det også vært en tennsats til sylinderen. Det var det ikke på denne, sier Gundersen.

Ønsket å skremme

Mandag ettermiddag har mannen tilstått å ha satt sammen "bomben", og er nå løslatt mot meldeplikt. Mannen er selv beboer ved institusjonen.

— Det hele baserer seg på noe som har skjedd tilbake i tid. Mannen har følt seg truet av noen, og har hatt behov for å skremme denne personen. I forbindelse med at han nå skulle flytte ut av institusjonen, leverte han den til personalet slik at politiet kunne varsles, sier etterforskningsleder Leif Viken ved Grimstad politistasjon.

Plasserte gjenstanden

Beboerne i de kommunale leilighetene ble ikke evakuert mens arbeidet med å uskadeliggjøre gjenstanden pågikk. Alle beboerne i boligene er rusavhengige eller bostedsløse.

Bombegruppa ble tilkalt søndag kveld, og ankom Grimstad ved 03-tiden natt til mandag. Like før klokken fem mandag morgen meldte politiet at gjenstanden var uskadeliggjort. Gundersen opplyser at det ikke var kommet inn noen trusler rettet mot boligene i forkant av funnet, men at det av og til er uro i tilknytning til institusjonen.

— Saken etterforskes videre i dag. Vi får bistand fra bombegruppa som analyserer den aktuelle gjenstanden og kan gi en del innspill til etterforskningen, sier Gundersen.

Saken oppdateres.