EVJE OG HORNNES: — Jeg kan ikke huske maken, sier grunneier Frank Bjørndal.

Slik ser det ut langs veien ved Øvre Dåsvann. Skogeier Frank Bjørndal mener at mellom 150 og 200 kubikkmeter skog har veltet i vinden i vinter.

Han eier gården Øvre Dåsvann med 6.800 mål skog og hei. Flere hundre trær langs veien veltet i stormkastene rundt 6. og 7. mars.

Se video av ødeleggelsene øverst i artikkelen.

Stabbur

— Det har vært uvanlig hard vind. På Torsland, på andre siden av heia i Åseral, flyttet en garasje seg fra grunnmuren. På Austegard blåste et stabbur ned. Det hadde stått i over 300 år. Det sier litt om vinden i vinter, forteller Bjørndal.

Han vet ikke hvor mange hundre trær som har veltet i hans egen skog. Men det er mange.

200 kubikk

— Vi har hatt takstfolk. De anslår at 150 til 200 kubikkmeter er rotvelta. Vi eier også en teig lenger nede i Dåsvannsdalen. Der har også en del trær rotvelta, sier Bjørndal.

Han venter på at Jon Haugen skal få tid til å komme med hogstmaskinen. Haugener for tiden opptatt andre steder. Utover vårene regner Bjørndal med å få ryddet opp i alt.

Mange av furutrærne er er ikke mer enn godt og vel halvvokst. De skulle stått noen år til og virkelig lagt på seg før de ble hogd. Vinden har med andre ord påført skogeieren et betydelig tap.