Den svensk-bosatte 36 år gamle marokkaneren ble 7. februar i år tatt for å naske matvarer fra Rema 1000-forretningen i Tordenskjolds gate. Da politiet sjekket mannens identitet viste det seg at han 2. oktober 2012 ble utvist for Norge, og gitt innreiseforbud til landet i to år. Bakgrunnen var at mannen var bøtelagt flere ganger for blant annet butikktyveri.

Retten kjøpte ikke 36-åringens forklaring om at han trodde tiden for innreiseforbudet var utløpt. Det ble sett på som straffeskjerpende at mannen ble tatt for lovbrudd dagen etter at han tok seg inn i landet.

36-åringen forklarte at han kom til Kristiansand for å treffe en bekjent som muligens kunne tilby ham arbeid i en lokal restaurant.

Retten viste til at brudd på innreiseforbud og kriminalitet som begås som en følge av dette, påfører politi, rettsvesen, fengselsvesen og utlendingsmyndigheter store kostnader og ekstraarbeid. Den øvre strafferammen for førstegangsbrudd på innreiseforbud ble etter en lovendring som trådte i kraft 15. januar i år, økt fra seks måneder til to års fengsel.