På jordene på Jølle, svakt stigende opp fra havet, tuslet små og store om hverandre allerede. Nyfødte hvite lam fikk smake sol, midt på dagen, bare for å prøve seg utendørs noen timer. Første tur på gressvollen var søndag, og etterpå smilte sola til de nyfødte hver eneste dag.
Tett i tett med små
— De må inn før kvelden, da blir det for kaldt for dem.
I sauefjøset til Tore Mikalsen var det alltid tidlig lemming. Hittil hadde de 150 vinterfôrede sauene satt 220 lam til verden på Jølle, og 70-80 nye ventes i løpet av kommende dager.
— De første kom til verden 8. eller 10 mars, husker ikke helt, sa Mikalsen. Søvn hadde det blitt sånn tålig med i lemminga. Kona tok ei ukes ferie da det stod på som verst, og da jobben med å passe på kunne deles.
Grønt etter hvert
På Vesthassel var idyllen annerledes, og en smule illeluktende. Men vårtegnet var minst like sikkert.
Knut Olaf Reiersen gledet seg over marka som var fri for tele, og at gjødselspredningen over jordene kunne gjøres. I fjor var det tele på denne tiden, og gjødslinga måtte utsettes til sånn midt i april. Lass på lass ble sprutet utover, og de hundre kyrne til Reiersen hadde sørget for 1300 kubikkmeter gjødsel gjennom vinteren. Om noen uker blir marken grønn og saftig. Bortenfor vrengte far hans, Albert, jorda opp ned og gjødsla ned i jorda.
Skal få smake
Tre geitekillinger, noen få uker gamle, trippet voksent rundt i Borhauggården hos Anita Kvam. Kaninene skulle også vært her, men minken hadde uten invitasjon kommet for et bedre festmåltid på gården.
Bortenfor tasset et par lam inne i varmt fjøs.
Om få dager skal også de få smake våren.