Ifølge en melding fra politiet i Telemark fant ikke seks skiløpere veien tilbake til Haukeliseter Fjellstue. Det ble igangsatt redningsaksjon for å få disse ut av fjellet.

Tåkefast

— Vi har ikke fått bekreftet ennå hvor de seks personene er i fra. Folkene er voksne ifølge vår informasjon, og kledd for dårlige forhold, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, overbetjent Jan Olaf Jansen.

Bortsett fra tåken og vanskelig terreng er forholdene gode. Det er tåken som gjør at de seks ikke kommer seg ut fra området eller finne fram til hyttene.

— Vi har fått tak i lokalbefolkning og Røde Kors Hjelpekorps, som er på vei inn til de seks med snøscooter, forteller Jansen.

Jevn kontakt

Operasjonslederen har forstått at de seks er vest for hytta, så da er gruppa rundt to kilometer unna Haukelisæter,

— Det har vært kontakt mellom oss og de seks, og det er ingen antydning til panikk fra deres eller vår side, opplyser Jansen.

— Vi bruker litt tid på å komme i gang, men håper å få berget ut de seks i løpet av kort tid, legger operasjonslederen til.

Klokken 18.23 meldes det om at skiløperne er funnet i god behold av snøscooterpatruljen fra Røde Kors Hjelpekorps og på vei til Haukeliseter.