Mannen anket dommen fra Aust-Agder tingrett på fem års fengsel, en fellesstraff med resttiden etter en prøveløslatelse. Han har hele tiden nektet for at målet var å ta livet av svogeren da han knivstakk ham.

Hendelsen skjedde under kortspill på en familiefest hos slektninger i Arendal i mars 2013. Svogeren (34) skal ha sagt noe som 25-åringen oppfattet som en fornærmelse av sin far. Da tiltalte ble bedt om å holde kjeft, gikk han ut på kjøkkenet, hentet en stor kniv og stakk svogeren i ryggen.

I retten fortalte tiltalte at han hadde sniffet kokain både før han kom til leiligheten og i løpet av oppholdet. Han forklarte at han «var i sin egen verden».

Juryen i Agder lagmannsrett frikjenner 25-åringen for drapsforsøk, slik at han kun er dømt for vold som kunne ha fått et fatalt utfall. Svogeren berget livet takket være at han raskt ble fraktet sykehus. Han måtte fjerne milten på grunn av skadene.

25-åringen er lettere psykisk utviklingshemmet, og forsvareren bad derfor om strafferabatt. Men lagmannsretten mener hans reduserte funksjonsnivå på noen områder ikke hadde betydning for hans evne til å forstå konsekvensene av knivstikket. Straffen er satt til fengsel i tre år og ni måneder.