Følg påsketrafikken direkte her.

— Fra klokka 12 var vi ute med åtte-10 patruljer for å følge trafikken ned fra fjellet, sier UP-sjef Øystein Krogstad.

Patruljene kommer til å forflytte seg der hvor trafikken er størst, og Krogstad regner med de kommer til å være på sju-åtte forskjellige steder i løpet av dagen i dag og i morgen. Det blir langs E 18 og e 39, samt de andre nedfartsveiene fra fjellet.

Mye trafikk

— Erfaringene fra de siste tre-fire årene tilsier at det blir like mye trafikk ned fra fjellet søndag som mandag. Det avhenger litt av været, men vi er like godt rustet begge dagene, lover UP-sjefen.

- Hvor bør folk kjøre?

— Det pleier ikke å korke seg helt på Sørlandsveiene, så det er ikke nødvendig med alternativer kjøreruter. Det viktigste er at folk kjører hensynsfullt og følger køen.

Spare

— Hvor mye kan man spare på å kjøre forbi i lange køer?

— I tid kan man kanskje klare fem til 10 minutter, men da utsetter man seg selv og andre for fare. Dessuten kan det fort tappe lommeboken for fem-seks tusen kroner om man blir tatt, sier Krogstad.

Statens Vegtrafikksentral er enig med Krogstad om at trafikken trolig vil fordele seg ganske jevnt over dagen i dag og i morgen. Det meldes om bare veier over alt, så kjøreforholdene skal være optimale.