— Vi tapte mot et bedre lag, så ærlig må vi være, sier Gimletroll-trener Monica Salvesen Johansen.

Det har Gimletroll-treneren helt rett i. Spillemessig var det tidvis kun ett lag som klarte å spille fotball på Prestheia-kunstgresset. Fløya rullet opp angrep etter angrep, men vertene holdt god stand defensivt. Det holdt til det 70. spilleminutt. Da sto det en Fløya-spiller helt alene på bakre stolpe og smalt ballen ned i nærmeste hjørne bak Yasmine Moi, som sto en meget god kamp i mål for Gimletroll.

Seier betydde opprykk

Forrige lørdag vant Gimletroll-jentene 2-0 borte mot Fyllingsdalen. Dermed var scenarioet følgende foran helgens kamp: Seier mot Fløya betydde opprykk for Gimletroll. Men det ene målet som ble scoret var det gjestene fra Tromsø som sto for.

Dermed trenger kristiansanderne hjelp av Fyllingsdalen, som med Fløya-seier lørdag fortsatt har en mulighet til å rykke opp.

— Derfor var det egentlig bedre for oss å tape kampen enn å spille uavgjort. For med tap har Fyllingsdalen noe å spille for i den kampen, sier assistenttrener Arne Martin Kringlen.

Kun Amazon Grimstad og Donn fra Agder-fylkene har spilt i landets to øverste divisjoner.

Teoretiske muligheter

Om Fyllingsdalen slår Fløya med ett mål, er Gimletroll klare for 1. divisjon. Da står alle tre lagene med en seier hver, men Gimletroll vil stå med best målforskjell av de tre. Hvis Fyllingsdalen vinner 2-0 er det fortsatt Gimletroll som går opp. Da står de to lagene med lik målforskjell, men Gimletroll har fordelen av de vant oppgjøret mellom de to lagene.