Torstein Ole Wie, Greta Wie og Bente Wie skal på elvecruise i Donau, men må først vente flere timer på Kjevik. Foto: Steffen Stenersen
Flere passasjerer ble sittende snøfast på Kjevik torsdag. Foto: Steffen Stenersen

— Det er veldig hektisk og mange telefoner, sier Turid Lindset.

Det er nok flere forsikringsselskap som får kjørt seg denne torsdagen, deriblant Lindsets. Sammen med familien skulle de egentlig vært på et fly til Bangkok, i stedet for sitter de snøfast på Kjevik og prater med Fædrelandsvennen.

— Vi hadde beregnet god tid. Vi hadde i utgangspunktet tre timer fra vi landet i Oslo til flyet gikk, sier Lindset.

Gardermoen stengt

Kø i servicesentralen på Kjevik torsdag. Foto: Steffen Stenersen

På grunn av det kraftige snøværet det siste døgnet stengte Gardermoen rullebanen i to timer torsdag formiddag. Det gjorde at både avgangene klokka 09.45 og 10.35 til Oslo med henholdsvis SAS og Norwegian. Det gjorde at flere passasjerer som skulle videre med andre fly ikke rakk disse.— Vi er i dialog med forsikringsselskapet, og får god hjelp. Så det virker som vi får reise etter hvert. Problemet var nemlig at siden vi ikke bruker den opprinnelige billetten til Thailand, kan vi utgangspunktet ikke bruke billetten tilbake heller. Men det ser ut som det ordner seg, sier Lindset, som blant annet har med seg døtrene Maria (14) og Elisabeth (12).

Flere av dem Fædrelandsvennen snakket med var noe stresset i ankomsthallen på Kjevik. Det krever litt logistikk å endre flybilletter i tolvte time, og det setter et lite skår i gleden for de som hadde planlagt en velfortjent ferie i utlandet.

- Alle som jobber her er hjelpsomme

Den ene rullebanen på Gardermoen ble åpnet like etter klokka 13.30. Rullebanen på Kjevik har vært åpen i hele dag.

Torstein Ole Wie, Greta Wie og Bente Wie skal på elvecruise i Donau, men må først vente flere timer på Kjevik. Foto: Steffen Stenersen

Torstein Ole Wie er en av mange som er snøfast på Kjevik. Sammen med kona Greta og datteren Bente skal de på elvecruise i Donau, og må dermed rekke et fly til Nürnberg. Da skulle man tro det var dårlig stemning i gjengen.— Neida, slik er det bare. Vi får ikke gjort noe med det. Alle som jobber her er veldig hyggelige og hjelpsomme, sier Bente Wie.

De har fått seg en matbit - på flyselskapets regning selvfølgelig - mens de venter. Kyllingen er nok en mager trøst, men Torstein Wie sier han forstod det ville bli forsinkelser.

- Passasjerer må forholde seg til info fra flyselskapet

— Jeg skjønte da jeg våknet og så ut av vinduet i dag tidlig at dette vil bli spennende. Vi har stått i kø i to timer, men sånn er det bare. Det er ikke noe vi får gjort noe med, sier han, og legger til:

Flere passasjerer ble sittende snøfast på Kjevik torsdag. Foto: Steffen Stenersen

— Kanskje de kan booke oss inn på business-klasse. Der er det vel aldri fullt, sier han.Ingen av passasjerene på Kjevik visste i 13-tiden når de skulle få reise videre. Dermed må passasjerer som er stresset bare smøre seg med tålmodighet. Været får ingen gjort noe med.

- Det er forventet snøvær frem til i ettermiddag, og så lenge det snør må vi rydde snøen fra rullebanen, taksebanene og andre områder hvor flyene befinner seg. Passasjerer må forholde seg til info fra det flyselskapet de flyr med, sier Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn Gardermoen til Aftenposten.