13. mai må en 26-åring og en 22-åring møte Kristiansand tingrett tiltalt i en omfattende hasj-sak.

Kristiansanderne skal ha vært bakmenn i et nettverk som opererte fra sommeren 2012 til februar 2013 i Kristiansand og andre steder på Sørlandet.

Ifølge tiltalen skal 22-åringen ha solgt ulike brukerdoser med hasj til 12 personer på vegne av hans fire år eldre medtiltalte. En av disse personene skal ved ni anledninger ha fått overlevert 600 gram hasj som han brukte selv eller solgte videre til andre.

Tiltalen beskriver også hvordan 22-åringen, på vegne av 26-åringen, hentet 1,9 kilo hasj i Oslo, og fraktet den med buss til rutebilstasjonen i Kristiansand. Dette skjedde forut for 9. januar 2013. Da han ble siktet var 26-åringen medlem av mc-klubben Mongols, som politiet regner som kriminell. Ifølge politiet er ikke klubben lenger aktiv i Kristiansand.

I tillegg til flere forhold knyttet til oppbevaring av hasj, er 22-åringen tiltalt for å ha hatt en skarpladd pistol uten tillatelse.

Mannens forsvarer, advokat Øyvind Aas, sier til Fædrelandsvennen at han ikke har fått snakket med sin klient om straffskyld. Fædrelandsvennen har ikke lykkes med å få kommentar fra 26-åringens forsvarer, Thomas Randby.