Det viser høringsuttalelsen fra sykehuset, ført i pennen av organisasjonsdirektør Nina Føreland på vegne av direktør Jan-Roger Olsen.

Hun viser til at Kommunaldepartementet skal ha en full gjennomgang av strukturen på høyere utdanningsinstitusjoner i Norge og at fokus er på sammenslåing:

«I en slik situasjon fremstår det som prematurt å vedta en fusjon mellom UiA og HiT. Den sterke faglige motstanden i begge organisasjonene underbygger dette», skriver Føreland.

Likevel peker hun på at tanken om samarbeid med Telemark er interessant i forbindelse med sykehusplanen Utviklingsplan 2030. «Dette vil for vår del kunne bety et bedre grunnlag for spesialisering og mulighet for å dekke mest mulig av befolkningens behov for sykehustjenester med høy kvalitet lokalt.«

Så hun mener det vil være fordeler med sammenslåing fordi Telemark og Sørlandet «vil kunne øke konkurransekraften om lærere og studenter, gi grunnlag for mer spissede studier, og bidra til sterkere forskningsmiljøer», skriver hun og råder de to utdanningsinstitusjonene til å gjennomgå sin strategiske profil hver for seg.«Dette betyr at man på nåværende tidspunkt avslutter fusjonsprosessen, men gir mulighet for å ta den opp igjen i lys av de vurderinger som må gjøres som en del av departementets bestilling.«