Mens mannen Tor Harald så vidt mistet en plass i kongelaget, gjorde Mette Elisabeth jobben. 245 er ikke helt i toppen, og hun har to poeng frem til ledende Eileen Torp fra Sartor ved Bergen.

-Det var moro, men uventet. Det er forbasket synd at jeg ikke skjøt 100 på grunnlaget. Det burde jeg ha gjort, sier Mette, som fikk en hårfin nier på det første skudden i den siste 10-skuddserien.

Håper på pallen

Nå innser hun at avstanden frem til de aller beste er litt for stor. Men hun er fjerde beste kvinne for øyeblikket, og skyter hun 100 poeng torsdag ettermiddag, er hun iallfall på pallen i prinsessekampen.

Familien Finnestad Lund er virkelig i skuddet på Lesja. Men to barn i hver sin finale (yngstejente på 10 to rekruttfinaler) vil uansett dette Landsskytterstevne bli en suksess for ildsjelene fra Søgne skytterlag.

To sørlendinger

Det er blir to deltakere fra Sørlandet i årets kongelag på Lesja. Fredrik Orerød fra Froland skjøt også 245 poeng, samme som finnestad.

Flere sørlendinger var i aksjon, og på forhånd var det forhåpninger til blant annet Odd Arne Brekne fra Lyngdal. Han møtte ikke til sin skyting, av ukjent grunn.

Mette Elisabeth Finnestad og Fredrik Orerød blir Sørlandets håp i torsdagens avsluttende finaler for de beste skytterne i Norge. Det er faktisk hele fire damer i kongelaget dette året, slik at årets prinsesselag vil gå helt uten spenning.

Beste skytter i den innledende skytingen ble Eileen Torp fra Sartor ved Bergen. Eileen er skytterprinsesse to ganger, i 2012 og 2014. Hun kan med seier i kongelaget kopiere Norges eneste skytterdronning, Mette Elisabeth Finnestad. Åtte av deltakerne på kongelaget har vunnet kongetittelen tidligere.

Lund nære

Kongelaget går uten mannen hennes, Tor Harald Lund. Med fire niere i ståendeserien endte han på 33. plass med 244 poeng. Alle de fire skuddene satt til høyre i skiva. Med 50 på liggende hadde han det beste utgangspunktet, men der stoppet det.

Tor Harald Lund må se kongelaget fra tilskuerplass i år. Foto: John Byman

En nier på andre stående-skuddet på grunnlaget og nest siste liggende, sendte han ut av kongelaget.— Jeg er på vei til å knekke koden. Det er jo det beste jeg har gjort på mange år, sier Tor Harald Lund.

244 poeng holder kun til en skyting om mesterskapsstjerne.

— Gjennomføringen av skytingen er jeg fornøyd med, men det er ikke bra nok. Selv om jeg er litt skuffet, må jeg se det positive i skytingen min. Jeg tenkte også på at når ungene mine hadde klart å skyte seg til finale, burde jeg også gjøre det. Men sånn ble det ikke denne gangen, sier Tor Harald Lund, som også i år må se kongelagsskytingen fra tilskuerplass.

Kongelaget:

1. Eileen Torp, Sartor 247

2. John Olav Ågotnes, Sartor 247

3. Ole Kristian Bryhn, Røyken og Hurum 247

4. Hans Kristian Wear, Styrvoll 246

5. Tor-Erik Fossli, Målselv 246

6. Kim-André Annestad Lund, Jondalen 246

7. Kristoffer Sandvoll, Jordet og Tenaasen 246

8. Gro Bjerregaard, Bardu 246

9. Fredrik Orerød, Froland 245

10. Kine Gjerstad Eide, Rælingen

11. Rasmus Løberg, Klepp 245

12. Mette Elisabeth Finnestad, Søgne 245

13. Knut Erik Svarstad, Siljan 245

14. Roar Kongsjorden, Rollag og Veggeli 245

15. Stian Bogar, Hovet og Hol 245

16. Vebjørn Berg, Blaker 245