— Rushtidsavgiften er en statlig utpressing som vi må prøve å komme oss ut av. Det er i utgangspunktet enkelt å fjerne rushtidsavgiften, men vanskelig samtidig å beholde belønningsmidlene, sier gruppeleder Tor S. Utsogn i Kristiansand Frp.

Partiet hans klarte på mandagens gruppemøte ikke å bestemme seg for hva de kommer til å konkludere med angående rushtidsavgift. Onsdag skal saken om utredning av alternativer til tidsdifferensierte bompenger opp i formannskapet.

— Vi trenger tiden fram til onsdag, og må sjekke en del ting før det kan konkluderes, sier Tor S. Utsogn.

Selv om også Høyre har gått til valg på å fjerne rushtidspolitikken, sier gruppeleder Hans Otto Lund at de har et realistisk forhold til om dette lar seg gjøre.

— Høyre vil ikke under noen omstendigheter gjøre noe som bidrar til at vi mister belønningsmidlene eller bypakkene. Våre løsninger for å begrense bilbruken kan være å la biler med flere passasjerer benytte kollektivfelt og ikke øke billettprisene for buss mer enn prisstigningen ellers, sier Hans Otto Lund.

Høyrepolitikeren håper på en god dialog med sentrale myndigheter, og forventer at regionen ikke straffes for en økning av gjennomgangstrafikken.