— Vi skal sende ut høringsdokumentet om Utviklingsplan 2030 torsdag, bekrefter prosjektleder Per Torgersen overfor Fædrelandsvennen.

Dette er dokumentet som har en foreløpig anbefaling om å bygge et stort, nytt sykehus og har flere regionale helsesentre på Sørlandet fra 2030. Særlig i vestre Vest-Agder har reaksjonene vært kraftige, med 5000 i fakkeltog for å redde fødeavdeling og akuttmottak ved Flekkefjord sykehus.

Optimalt trafikkpunkt

Høringsdokumentet vil inneholde noe ny informasjon. Blant annet om det optimale trafikkpunktet:

— Det geografiske punktet som gir lavest gjennomsnittlig reisetid hvis alle innbyggerne skulle kjøre bil fra hjemstedet sitt og til det punktet, skriver Torgersen i en mail. Med andre ord vil det punktet være det perfekte stedet å bygge nytt sykehus, dersom reisetid skal være eneste kriterium. Men det skal det ikke, i følge Torgersen.

Han vil også legge fram skisser og vurderinger av utbyggingsmuligheter i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord, samt økonomiske vurderinger av de tre prinsippmodellene, som denne gangen skal inneholde tall frabåde investeringer og driftskostnader.