— Vi har aldri før flyttet et kommunestyremøte på grunn av en fotballkamp, sier ordfører Hans Antonsen (Venstre) i Grimstad.

Men nå har det altså skjedd. Det oppsatte kommunestyremøtet mandag 27. april er flyttet til onsdag 29. april.

Årsak: 27. april møter hjemmelaget Jerv sine motstandere i Brann på Levermyr stadion i Grimstad.

- Historisk dag

Og det er stort.

— Vi regner med at dette blir en historisk dag, sier Antonsen, som ikke hadde noen problemer med å få med seg hele kommunestyret på vedtaket.

I oktober i fjor gledet alle hjerter seg da Jerv rykket opp til 1. divisjon. Her tar Vilhelm Pepa imot beviset. Foto: Arkivfoto

Datoene for kommunestyrene blir fastlagt ett år i forveien. Men da terminlista for Jerv kom, måtte noe gjøres.— Vi så at vi var opptatt med å styre byen den dagen, og fant ut at vi styrer like godt 29. april som 27. april.

Vedtaket om å flytte møtet var enstemmig.

— Ja, dette er en av de tingene som får umiddelbar tilslutning blant politikerne i Grimstad, humrer Antonsen.

- Skal slå dem

Han fikk også umiddelbart god respons da han la ut en melding om beslutningen på Twitter søndag kveld.Som for øvrig var en gledens dag for Jerv, ettersom de spilte uavgjort (0-0) mot det antatte topplaget Sogndal.

— En bra åpning på sesongen. Og det er klart - vi har jo til hensikt å ta imot Brann for å slå dem. Klart det er spesielt gøy å ønske et stort norsk lag som Brann velkommen til Levermyr. Det sier jo også noe om hva Jerv har prestert, mener Antonsen.

- Vil du tippe et resultat?

— Det er likegyldig hva scoringene blir, bare vi vinner.