Henökls doktoravhandling handler om EUs utenrikspolitiske tjeneste, med tittelen «Inside the External Action Service: «Unpacking’ the EU Foreign Policy Bureaucracy».

Den første doktorgraden på UiAs egne doktorgradsprogram ble gjennomført i 2006. Siden da er det altså utdannet 100 kandidater på Sørlandets eget universitet. Dette er ledd i å bygge opp UiA som universitet.

I vårt magasin God Helg kommer vi om noen uker med en bred reportasje om doktorgradssatsingen på UiA. Da vil vi vise hvor doktorandene kommer fra, og hvor de nå arbeider.

Thomas E. Henökl er fra Østerrike og har deltatt i Fakultet for samfunnsvitenskaps doktorgradsprogram med spesialisering i offentlig administrasjon ved Universitetet i Agder. Han har arbeidet med forskningsprosjekter om flernivåpolitikk og -administrasjon ved UiAs Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag.

Førsteopponent var professor Sophie Vanhoonacker, Maastricht University i Nederland. Annenopponent var Associate Professor Jozef Batora, Comenicus University Bratislava, Slovakia.

Bedømmelseskomitéen ble ledet av associate professor Stefan Gänzle, Department of Political Science and Management, UiA. Veileder i doktorgradsarbeidet var professor Jarle Trondal, Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag, UiA.