Da Windegaard gikk ut i permisjon fra PT i 2008 fikk han innvilget økonomisk ytelse fra arbeidsgiveren i fire år. I et brev tilsynet har sendt til Lillesand kommune fremgår at denne avtalen har ført til en langvarig konflikt mellom Windegaard og hans tidligere arbeidsgiver.

«En avtale som da ble fremforhandlet, har gitt ham rett til økonomisk ytelse i fire år fra permisjonstidspunktet. Denne retten har rådmannen benyttet. Det har vært uenighet om grunnlaget for og forståelsen av denne avtalen. Dette ble ikke løst før i midten av mars 2014.», skriver Post— og teletilsynet.

Konflikten omtales i forbindelse med PTs innsigelse mot byggeplanene på nabotomta på Nygårds jorde. PT mener byggeprosessen må stanses, ettersom den berører arealer som de disponerer. PT krever også at byggesaken flyttes til en annen kommune, siden rådmannen er inhabil.

— Han har tidligere vært administrasjonsdirektør i PT. Derfor er han inhabil, sier assisterende direktør i PT, Elisabeth Sørbøe Aarsæther til Fædrelandsvennen.

- En personalsak

Hun ønsker ikke å utdype konflikten med Windegaard, ettersom det «er en personalsak».

— Ansettelsesforholdet blir omtalt for å begrunne hvorfor vi mener at han er inhabil, sier Sørbø Aarsæther.

«PT er av den klare oppfatning at det tidligere arbeidsforholdet og den uenigheten som har vært mellom partene, innebærer en svekket tillit til en uhildet saksbehandling. PT mener rådmannen er inhabil og ikke kan behandle reguleringssaken hvor PT har klare interesser», skriver Sørbøe Aarsæther i innsigelsen.

PT mener at rådmannens inhabilitet medfører at hele administrasjonen i Lillesand er inhabil og at det må oppsettes en setteadministrasjon.

Avviser inhabilitet

Windegaard ønsker ikke å kommentere hva han synes om at konflikten med sin tidligere arbeidsgiver blir omtalt i innsigelsen.

— Jeg har hatt en avtale med garantert lønn fra PT og en mulighet til å komme tilbake. At dette skulle gjøre meg inhabil skjønner jeg ikke, sier Windegaard.

— Synes du det er ufint å trekke det frem?

— Det vil jeg ikke kommentere. Jeg konstaterer hva som står, men jeg forstår ikke helt hva det har med denne saken å gjøre, sier rådmannen.

Krever byggestopp

Han legger til at det er helt uaktuelt å flytte saken til en annen kommune.

— Hvem har vurdert din habilitet?

— Det har vi drøftet internt med våre egne jurister. Etter at innsigelsen kom har vi gjort en ny vurdering, hvor vi kom til samme konklusjon.

Bystyret i Lillesand har gått inn for at det skal bygges en privat barnehage og seks boliger for multifunksjonshemmede på tomta ved siden av Post- og teletilsynet. Post- og teletilsynet hevder at deler av eiendommen de leier berøres av disse planene.

— Det dreier seg om parkeringsplasser som er kjempeviktige for våre ansatte. Det påvirker også våre muligheter til utvidelse, sier Sørbøe Aarsæther, som krever at byggingen stanses.- Kan ikke forstå at rådmannen er inhabil

Ordfører Arne Thomassen (H) avviser at rådmann Jan Henning Windegaard er inhabil i byggesaken på Nygårds jorde.

- Kan ikke forstå at rådmannen er inhabil

— Jeg var forberedt på at dette kunne komme, men kan ikke skjønne at han skal være inhabil. Jan Henning har avsluttet sitt arbeidsforhold til Post- og teletilsynet. Formannskapets medlemmer har vært informert om dette ansettelsesforholdet tidligere, sier Thomassen.

— Er du overrasket over at de går så hardt ut?

— Jeg er mer overrasket over at de ikke går hardere ut mot den de leier av, sier Thomassen.

— Synes du det er kritikkverdig å vise til denne konflikten som grunn til at rådmannen er inhabil?

— Det har jeg ikke noe syn på. Vi har en grei dialog med PT og vi vil prøve å få i stand et møte denne uka. PT er en viktig bedrift for Lillesand, sier Thomassen.