— Da den første politipatruljen kom til stedet, var det full fyr i huset, sier Kjell Iveland, innsatsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Rundt klokka 17.30 mandag, ble det meldt om brann i et bolighus i Ryensveien i Tveit i Kristiansand. Det var huseieren som meldte fra om brannen.

Se video av brannen øverst i artikkelen.

Fire personer i huset

Fire personer befant seg i huset, da brannen brøt ut. Alle kom seg ut av huset, før flammene fikk overtak. Et samboerpar befant seg i en hybelleilighet, mens huseieren og en tre år gammel sønn befant seg i andre etasje.

— En treåring ble sent til Sørlandet sykehus for sjekk. Det tre andre skal i løpet av kvelden til sjekk hos legevakt, opplyser Iveland.

Fare for spreding

Vakthavende brannsjef ved Kristiansandsregionen brann ogredning (KBR), Vidar Ekse, forteller at brannen startet i hybelleiligheten.

To brannbiler og tankbil rykket ut fra brannstasjonen i Kristiansand. I tillegg ble det rekvirert en brannbil med vannkanon fra Kristiansand lufthavn Kjevik.

— Da vi kom til stedet, var vi mest opptatt om det var folk i huset. I tillegg konsentrerte vi oss om å skjerme to nabohus mot flammene, forteller Ekse.

Vannvegg

Flammene truet særlig det ene huset.

— Vi satt opp en vannvegg foran det ene nabohuset, for å hindre at flammene spredte seg til det, sier Ekse.

Brannvesenet fikk relativt raskt kontroll over brannen. Etter at flammene er slått ned, vil brannvesenet drive etterslukking på brannstedet utover natten.

Politiet skal tirsdag undersøke brannstedet, for å finne årsaken til brannen.

Brann.jpg Foto: Tormod Flem Vegge
OT6B1520_2.jpg Foto: Kjartan Bjelland
OT6B1573.jpg Foto: Kjartan Bjelland
brann-tveit3.JPG Foto: Tormod Flem Vegge
brann-tveit2.JPG Foto: Tormod Flem Vegge