KRISTIANSAND: Det var Blanca Hills, den nære venninnen til avdøde Vian Bakir Fatah, som fortalte dette i lagmannsretten torsdag. Datteren var sammen med den minste gutten på fire år de første av de fire barna som fikk vite at deres mor hadde innledet et forhold til en mann fra Bygland. – Jenta sa til mammaen sin at hun ikke måtte fortelle pappa at hun hadde fått en venn.

Vitnet fortalte også at da hun en gang var hjemme hos familien viste den ene sønnen frem en øks som han fortalte at pappaen skulle bruke mot mamma.

Bestevenninnen gav retten en beskrivelse av en tilværelse for avdøde Vian Bakir Fatah som bestod av redsel og frykt for eksmannen, særlig etter at hun hadde flyttet fra ham. Blanca Hills forklarte at Vian hadde bedt henne ta vare på barna hvis det skulle skje henne noe.

— Vian var en veldig god person. Hun var god med barna, alltid rede til å hjelpe de. Vian var arbeidssom og opptatt av å lære seg norsk. Men hun fortalte også om problemer med ektemannen, og at han endret personlighet. Etter hvert fikk Vian ikke lov til å gå ut av huset alene.

20 minutter før drapet ringte Vian til Blanca Hills og ba henne komme og låse opp på skolen. Med en venninne som sjåfør ankom hun skolegården. Der så hun barna, tiltalte og en politimann og læreren som var kjæreste med Vian. Blanca Hills skjønte da ikke at det var Vian som lå livløs i skolegården. Hun trodde det var en som hadde fått hjerteinfarkt.

Blanca Hills forltalte retten at drapet på venninnen kommer til å forfølge henne hele livet.