VENNESLA: — Vi har hatt en aksjon som har foregått fra onsdag. Målet med aksjonen er å stresse narkotikamiljøet og få synliggjort at vi er til stede, sier etterforskningsleder John Tomas Homme ved Vennesla lensmannskontor.

Aksjonen har foregått i Vennesla, Iveland, Søgne og Songdalen. Totalt er 46 personer pågrepet.

— Det er beslaglagt mindre mengder amfetamin, hasj og tabletter samt en del kontanter. Vi har også beslaglagt diverse tyvegods som kan spores til forskjellige forhold. Blant annet er det funnet verktøy, aggregater, pcer og andre gjenstander, sier Homme.

Ifølge en pressemelding ble det beslaglagt 75 gram amfetamin, 68 gram hasj, 161 tabletter og 0,5 gram av det som sannsynligvs er "crack".

Mannskaper fra de nevnte lensmannskontorer, Kristiansand politistasjon og Oslo politidistrikt har deltatt i aksjonen.

17 bøtelagt og sluppet fri

Ifølge Homme er 17 av de pågrepne bøtelagt og dimittert. Fem personer venter på å bli bøtelagt mens 15 personer vil få sakene sine behandlet i større sakskomplekser.

— To personer pådømmes nå, ettersom de er litauiske statsborgere. En er overført til soning mens to andre blir fremstilt for varetektsfengsling, sier Homme.

De pågrepne er stort sett menn, og i alderen under 18 til over 50 år. Flere er gjengangere, men noen er tatt for første gang.

— Vi har pågrepet folk etter å ha fått rettens beslutning til pågripelse, men har også pågrepet folk etter tips underveis. På noen av de aktuelle adressene vi besøkte befant det seg også andre som ble tatt, sier Homme.

Aksjonen er ifølge Homme ennå ikke avsluttet, og at det kan bli gjennomført flere husransakelser fremover.