ARENDAL: Alle områder med påslag i Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør er nå friskmeldt. Det eneste arbeidet som nå pågår er innsamling og rengjøring av tilgriset materiell. Dette skjer i Risør, skriver Interkommunale utvalgene mot akutt forurensning (IUA) Aust-Agder i en pressemelding.

Men helt friskmeldt er ikke sørlandskysten. Det jobbes fortsatt med to påslag i Lillesand. Dette arbeidet forventes å være avsluttet i løpet av inneværende uke.

Alt i alt har det blitt lagt ned 1,5 årsverk knyttet til oljevernaksjonene, noe som per i dag har kostet 2,2 millioner kroner. Håndteringen av situasjonen som oppstod som følge av Full City-havariet skal nå evalueres. Politisk ledelse og innsatspersonell i de berørte kommunene involveres i evalueringen.

IUA avdeling Aust-Agder skryter av arbeidet som er blitt lagt ned.

— Vi ønsker å takke alle som har bidratt i aksjonen. Det er lagt ned enorm innsats og engasjement blant involverte mannskaper. Arbeidet har vært krevende og det har hele tiden vært nødvendig med høy fokus på sikkerhet, skriver leder for IUA Aust-Agder, Over Frigstad, i pressemeldingen.