FROLAND: — Vi er ikke redde for verken kilometre eller mil. Vi er i god form begge to, selv om vi har passert 50 år. I bunn og grunn liker vi begge to mye bedre å gå i skogen enn å sitte på en kontorstol, humrer takstsjef Ola Indergaard.

Sammen med makker, Ole Marin Dæhlie som er skogbruksleder i Enebakk, skal han traske skogene nord i Froland på kryss og tvers i 14 dager. Det møysommelige og tidkrevende arbeidet starter på mandag, og er ikke risikofritt. Brannsjef i Østre Agder brannvesen, Jan Kongsvik, har ved flere anledninger advart folk mot å gå ut i terrenget.

— Det har jeg ikke tenkt på ennå, men vi kommer selvsagt til å ta våre forholdsregler. Dersom det blåser i området får vi bevege oss på steder hvor det har vært gjennomført brannslukning. Der vil røttene trolig være sterkere enn i områder med gammel skog hvor det har brent kraftig, sier Indergaard til fvn.no.

Hovedsakelig vil de to takstmennenes oppgave være å kartlegge bestanden og aldre på den brannskadede skogen i de enkelte områdene. På bakgrunn av denne informasjonen vil skogeierne i Froland få utbetalt forsikringspenger.

— Dette her er utrolig spennende. Vi har begge to drevet med registrering i 15-20 har målt opp store skoger før. Selv har jeg målt opp 50 - 60.000 dekar før. For folk som er interessert i skog og skogsdrift er dette en kjempeartig jobb. Man blir kjent med terrenget, og kan se hva som har skjedd med skogen i løpet av det siste århundret, sier Indergaard.

På beina vil de to karene ikle seg tradisjonelle jaktsko, og til overnatting har mennene fra Østlandet valgt campinghytter på Evje.

— Det ville ha passet dårlig og lagt seg inn på hotell etter å ha en hel dag i sotete og fæl skog. I tillegg har vi tilgang på vaskemaskin på campingplassen, så det skal gå bra uansett, ler Indergaard.