FARSUND: Det var i perioden 20. mars 2006 til 27. august 2006 mannen mottok dagpenger fra NAV samtidig som han jobbet ved et lokalt transportfirma.

I forbindelse med føring av såkalte meldekort, hvor arbeidstimer skal innberettes, ble rundt 270 arbeidstimer ikke meldt inn. Dermed sikret 62-åringen seg inntekter han ikke hadde krav på.

Aktor la ned påstand om 30 timer samfunnsstraff og saksomkostninger etter rettens skjønn. Kristiansand tingrett kom etter behandling fram til at samfunnsstraff er riktig straffereaksjon, noe som også står i stil med norsk rettspraksis.

— Ved å unnlate å melde fra til NAV om faktiske arbeidede timer, har tiltalte rent faktisk fremkalt og utnyttet NAV sin uriktige oppfatning om at han ikke var i arbeid i denne perioden, heter det i dommen.

I retten forklarte den tiltalte mannen at han var sterkt preget av flere private forhold, deriblant en skilsmisse og en oppsigelse.

Mannen har i etterkant av saken betalt tilbake hele beløpet og dette legger Kristiansand tingrett som et formildende argument. Mannen ble i tingretten dømt til 30 timers samfunnsstraff og 3000 kroner i saksomkostninger.