KRISTIANSAND: Konsitutert parksjef Helmer Espeland sier at brygga, som også fungerer som flytebro mellom Andøyfaret og Lyngholmen, regnes som kommunalt anlegg.

Einar Øgrey Brandsdal, kjent som gründeren bak netthandel.no, sier at den eies av en nabo, og at han fikk den fjernet med eiers samtykke.

– Det gjorde jeg av sikkerhetsmessige grunner. To ganger har jeg selv sett små jenter sette seg fast i sigebunnen ved holmen. Jeg ville ha brygga vekk for å hindre at noe skjer med barna, forklarer han.

Og legger til:

– Skjønner ikke

– Selvsagt er eierforholdet sjekket. Jeg er på trygg grunn.

– Hvordan reagerer du på å være politianmeldt?

– Det visste jeg ikke før du sa det, og det skjønner jeg ingenting av. Ganske spesielt å få vite om slikt gjennom media, synes Einar Øgrey Brandsdal.

STRIDENS KJERNE: Denne flytebrygga. Foto: Lars Hollerud Det var like over klokken åtte i går morges at en nabo observerte en mann med vinkelsliper ved den omtalte brygga. Et par timer senere var brygga borte.

Undersøkelser avdekket av brygga var tauet inn til Lumber.

Helmer Espeland sier at folk fra parkvesenet foretok reparasjoner av flytebrygga så sent som i forrige uke.

– Det ville vi selvsagt aldri ha gjort om brygga var privat eid. Her snakker vi om fjerning av kommunal eiendom. Samtidig er det ulovlig å øve skadeverk på et friområde som vanskeliggjør alminnelig ferdsel, påpeker han.

– Har du undersøkt om brygga virkelig er kommunal eiendom?

Har sjekket

– Det har vi sjekket, ja. Og ingen kan endre tiltak på et friområde uten etter avtale med grunneier eller kommunen. Det skulle tatt seg ut, sier Espeland, som legger til at den omtalte brygga ligger i både anleggsregisteret og inventarlisten til Kristiansand kommune.

– Hvordan vurderer du saken?

– Som ganske spesiell. Og folk i nabolaget er ganske opprørt. Både parkvesenet og jeg personlig har fått flere telefoner i løpet av dagen.

Det var vikarierende soneleder Harald Øyslebø som leverte politianmeldelsen på vegne av parkvesenet og naturforvalteren, etter fullmakt fra parksjef Espeland.

Mandag er representanter for etaten på plass ved Andøyfaret for å feste brygga på best mulig måte.

Dermed må Bragdøya kystlag klare seg uten ekstra flytebrygge en stund til.

I god tro

– Jeg fikk telefon fra vår daglige leder som sa at Øgrey Brandsdal kunne selge en brygge til oss, etter eiers oppfordring. Brygga kunne hentes ved Lumber. Det gjorde jeg, og fortøyde brygga ved Timlingen kloss ved Bragdøya. Vi handlet jo i god tro. Daglig leder var interessert, og skulle få brygga til en grei pris, sier ferievikar Odd Sigbjørn Ubostad i kystlaget.

Daglig leder Erik Wigstøl i Bragdøya kystlag bekrefter dette på telefon fra Spania.

Einar Øgrey Brandsdal sier han, sammen med de nærmeste naboene, har brukt store summer på fin skjellsand i området mellom Andøyfaret og holmen.

– Nå ser området veldig fint ut. Men det egner seg altså ikke som badested, noe parkvesenet har sagt seg enig i. Bading ønsker vi å gjøre trygt et annet sted like i nærheten.

– Hvordan vil du beskrive naboskapet i Andøyfaret?

– Som fantastisk godt. Jeg liker å bo et sted med liv rundt meg. Da passer Andøya fint.