FLEKKEFJORD: — Jeg regner med de har fått med seg smykker for 1,5 millioner kroner, sier en oppgitt gullsmedeier Reidar Høines, til fvn.no.

Tyvene har på kort tid tømt atten brett med gull og smykkevarer i butikken som ligger på gateplan i Kirkegaten i Flekkefjord sentrum.

- To maskerte menn

  • Det ble sett to maskerte menn løpe fra stedet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til fvn.no.

Politiet fikk melding om det gove innbruddet ved Gullsmed Reidar Høines i Flekkefjord klokken 03.51 natt til tirsdag.

— Alarmen gikk i firetiden, sier Høines, som lå og sov i byggets tredje etasje.

Han brukte knapt to minutter på å hive på seg en bukse og skjorte og storme ned i butikklokalene. Da var tyvene allerede forsvunnet.

— Det ble sett personer og en bil som kan knyttes til innbruddet. Hvis andre har sett noe i det samme tidsrommet ber vi dem ta kontakt med politiet, sier etterforskningsleder i Flekkefjord, Øystein Grytten.

Ved 13-tiden tirsdag hadde politiet fremdeles ingen mistenkte i saken.

De to ble observert av en leieboer i et av husene i nærheten i det de stakk av maskert med finnlanshetter. Gjerningsmennene har trolig hatt en bil stående i nærheten.

— De har brutt opp hoveddøren, knust montrene og tatt med seg gullsmykker, sier Austenaa.

STORE TAP: Gullsmed Reidar Høines brukte første del av arbeidsdagen til å feie glassbiter i den raserte forretningen. Foto: Torbjørn Witzøe

— Tror profesjonelle står bak

Høines tror at gjerningsmennene som står bak nattens innbrudd er profesjonelle, og at de antagelig har vært inne i butikken før de slo til i natt.

Tyvene har vært ytterst målbevisste under nattens raid.

— Det kan være såkalte omreisende kriminelle som står bak, men foreløpig har vi ingen informasjon som kan gi svaret på dette. Det kan like gjerne være lokale innbruddstyver, sier lensmann Grytten.

For bare noen få uker siden ble gullsmeden utsatt for et tyveri i butikkens åpningstid. Da forsvant det varer for 700.000 kroner.

Høines ser ikke bort fra at det er de samme som nå står bak nattens brekk. Politiet undersøker om innbruddstyvene kan knyttes til andre forhold, men ifølge Grytten mistenkes gjerningsmennene ikke for andre tyverier foreløpig.

Ifølge Høines saumfarte politiet butikken i natt på jakt etter blodspor - uten resultat.

Høines har drevet gullsmedforretning siden 1994. De siste tyveriene begynner å gå på motivasjonen løs.

  • Dette tar fra meg all lyst til å drive arbidet videre, sier Høines og peker på høy egenandel på forsikringen i tillegg til alt ekstraarbeidet han nå blir påført.

Han brukte morgentimene på å feie og rydde i butikken, for å gjøre den klar til åpning klokken 09 i dag.