DORTMUND: Andreas Høivold fra Kristiansand fikk sin beste notering i dag.

— Jeg satt i over to timer uten å finne noen gode hender, sier han han til Norsk pokermagasin.

Han avsluttet imidlertid dagen med 335 000 chips, noe som gjør at han stiller sterkt i morgen.

Høivold, som de siste årene har gjort det meget bra i poker, er en av 13 som søndag kjemper om potten på om lag 5,5 millioner kroner.

— Sjansen til å vinne er absolutt til stede. Det er stort sett bare gode spillere her, men er jeg heldig er det flere som kan slås ut. Det skal ikke så mye til før jeg kan dra alt hjem, sier 34-åringen til fvn.no.

Sikret 20.000 euro

Han er sikret drøyt 160.000 kroner før finaleomgangen.

— Jeg skal spille spillet mitt, se an forskjellige situasjoner og vinne mange små potter, sier Høivold, som røper at han ikke bruker pokerfjes som taktikk.

— Jeg skal ikke holde masken, men prøve å snakke for at andre skal gi meg informasjon. Det fungerer ofte. Pokerfjes betyr en del, men av de som er igjen har de fleste det. Pokerfjes er ikke det som avgjør, sier han.

- Meget rolig

En seier i European Poker Tour henger høyt i pokermiljøet. Kun en nordmann, Bjørn Erik Glenne, har tidligere tatt hjem potten. Konkurransen i Dortmund startet med 493 deltakere fredag. Etter lørdagens runde satt 13 igjen, deriblant også Johnny Lodden fra Jørpeland i Rogaland.

— Andreas er veldig god. Han er meget rolig, tar ingen sjanser og venter på muligheten, sier Raymond Njerve i Norsk Pokermagasin, som følger konkurransen i Dortmund.

I desember vant kristiansanderen halvannen million kroner i turneringen Poker Million i London. Han kom da på en tredjeplass. Allerede onsdag skal han delta i en ny turnering, European Poker Tour i Warszawa.

Du kan følge turneringen i Dortmund søndag direkte hos Norsk pokermagasin.