AGDER: Politidirektoratet presenterer i dag Innbyggerundersøkelsen 2010 som måler publikums inntrykk av politiet.

Politimesteren i Agder, Kirsten Lindeberg, ser på denne undersøkelsen som en viktig måling som gjøres av politiet lokalt.

— Undersøkelsen, gir oss signaler om hvordan vi har lykkes med å prioritere vår innsats overfor innbyggerne, sier hun i en pressemelding.

Årets undersøkelse viser at befolkningen i Agder opplever at politiet er mer til stede enn tidligere. Selv om Agder politidistrikt ligger nederst på landsoversikten så har innbyggerne på de fleste områder et mer positivt inntrykk av politiet enn i 2008. ## Dette viser undersøkelsen:

  • 78 prosent av befolkningen på Sørlandet har stor eller meget stor tillit til politiet mot 72 prosent i 2008. * 84 prosent av de spurte mener at politiet klarer å skape trygghet for innbyggerne. Tallet var det samme i 2008. * 50 prosent av Agders befolkning har et godt inntrykk av politiets tilgjengelighet ved akutt behov for hjelp. I 2008 var tallet 45 prosent.

  • 49 prosent av befolkningen mener at politiet er til stede der det skjer når det skjer. Det samme tallet for 2008 var 38 prosent.

  • 73 prosent av Agders innbyggere mener at politiet på en god måte klarer å opprettholde ro og orden mot 61 prosent i 2008. * Hverdagskriminalitet som tyveri, innbrudd og hærverk rammer mange mennesker i løpet av et år. 40 prosent av befolkningen er i 2010 fornøyd med politiets innsats på dette området mot 33 prosent i 2008. ## - Viktig innspill

— Det er positivt at innbyggerne er mer fornøyd med oss på disse viktige områdene i dag enn i 2008, sier politimester Kirsten lindeberg.

Hun mener at dette viser at politiet har klart å gjøre en del prioriteringer som er i tråd med folks verdinormer.

— Skal vi være gode på det som publikum mener er viktig, så må vi ut fra resurssituasjonen redusere ambisjonene på andre områder, forklarer politimesteren.

Hun innrømmer samtidig at politiet på Agder har en lang vei å gå i forhold til å løfte seg til et nivå som de kan være fornøyde med i nasjonal målestokk.

— Men vi er på rett vei, og vi vil nå bruke innbyggerundersøkelsen som et viktig innspill i våre fremtidige prioriteringer, sier hun.