STAVANGER / ARENDAL: Polakkene avhøres i forbindelse med en rekke innbrudd i Sør-Rogaland den siste tiden. Totalt skal de sjekkes mot om lag 25 innbrudd, og modus ligner til forveksling på de 71 innbruddene som skjedde i Arendal og kommunene rundt. Det betyr at innbruddet har skjedd via verandadøra.

LES OGSÅ: Mer enn 70 innbrudd på litt over en uke

Arne Pedersen. Foto: Reidar Kollstad

— Det kan være interessant for vår sak. Vi har registrert at noen polakkene som er pågrepet er registrert i vår etterforskning, sier kriminalsjef i Agder politidistrikt, Arne Pedersen, til fvn.no.Agder politidistrikt og Rogaland politidistrikt samarbeider nå for å se om personene kan ha begått kriminelle handlinger på Sørlandet.

På Sørlandet ble massive politiressurser, deriblant alle tilgjengelige UP-enheter og politihelikopteret fra Oslo, satt inn i jakten på de frekke tyvene.

— Polakkene ble ikke stoppet i Arendal, men i Setesdal. Det ble ikke gjort funn i bilen deres, men de ble registrert hos oss. Vi har hatt dem i kikkerten, sier Pedersen.

Han understreker at det er for tidlig å konkludere.

— Vi får håpe på et gjennomslag, avslutter kriminalsjefen.

En albansk statsborger sitter varetektsfengslet etter å ha blitt tatt på fersken. Flere andre utenlandske statsborgere ble undersøkt, men ikke pågrepet.

Til aftenbladet.no sier politiadvokat Lene Tesdal i Rogaland politidistrikt at ingen av polakkene har adresse i Rogaland. Alle er menn og de fleste er i aldersgruppen mellom 20 og 30 år.

Fvn.no skrev sist uke at forsikringsselskapene antar at verdier for om lag to millioner kroner forsvant.