KRISTIANSAND: Kvinnen hindret også en annen betjent i tjenesten ved å komme med grove skjelsord.

Episoden skjedde i desember i fjor da kvinnens venn var plassert i en politibil i sentrum av Kristiansand. Kvinnen gikk dermed mot en av politibetjentene på stedet, og truet vedkommende med en stor trebjelke. 18-åringen uttalte at hun ville slå betjenten med bjelken og knuse politibilen dersom tjenestemennen ikke slapp ut vennen. Hun skal blant annet ha gjort salgbevelser med armen.

Politimannen har forklart at han opplevde situasjonen svært truende, og episoden framkalte frykt.

Betjentene klarte å overmannen kvinnen, og på vei til arresten kom hun med grove skjellsord mot den andre tjenestemannen.

Til tross for sin unge alder er kvinnen straffedømt hele sju ganger før. Fem av forholdene gjelder blant annet trusler mot offentlige tjenestemenn. Hun er tidligere blitt idømt samfunnsstraff og betinget fengsel.

Retten mener det er straffeskjerpende at handlingen i desember skjedde natt til dagen da hun skulle møte til hovedforhandling i Kristiansand tingrett for et annet straffbart forhold.

Tingretten legger også vekt på at offentlige tjenestemenn trenger særlig vern, og at trusselen er framsatt ved bruk av et farlig slagvåpen. Retten mener det også er straffeskjerpende at kvinnen gang på gang har truet offentlige tjenestemenn, og vil derfor markere dette.

Tiltalte forklarte i retten at det er alkoholen som er årsaken til at hun begår overtredelsene. Det går også fram av rettspapirene at kvinnen har hatt en vanskelig oppvekt, og at hun er under behandling for seksuelle overgrep. Hun får også gode skussmål fra arbeidsplassen hvor hun har lærlingekontrakt. I tillegg til at kvinnen har erkjent forholdene, mener retten disse opplysningene bør telle i formildende retning for 18-åringen.

Hun var også tiltalt for bruk av hasjisj i sin egen bolig.

Kvinnen ble dømt til 120 dagers fengsel hvor 45 dager er gjort ubetinget. Straffen er satt som en fellesstraff med Kristiansand tingretts dom fra desember i fjor.