MANDAL: — Vi har fått tak i ham, og han sier han skal komme inn og forklare seg om saken, sier overbetjent og seksjonsleder ved krimavdelingen på Mandal politistasjon Tor Åge Tronstad til fvn.no.

Les også:

Politiet jakter på navngitt fører

Den 25 år gamle mannen ble navngitt både av politimannen og av vitner til den dramatiske hendelsen, og like før klokken 11 i dag var Tronstad i kontakt med ham.

— Vi snakket ikke om selve saken, men han forstod vi ville snakke med ham, så han kommer innom i løpet av dagen, sier Tronstad.

I formiddag har Tronstad avhørt flere vitner, som alle bekrefter både hva som skjedde, og forsterker mistanken mot 25-åringen.

Det var klokken 02.14 natt til søndag at fotpatruljen fra Mandalspolitiet så en bil som trengte seg fram gjennom folkemylderet i byens gågate. Politiet prøvde å stanse ham, men han nektet og kjørte i stedet rett på politimannen like ved utestedet Jonas B. Gundersen i Store Elvegate.

Politimannen ble hengende på panseret i fart i flere hundre meter, og forsøkte å knuse ruta på bilen som kjørte fortere og fortere.

Plutselig bråstoppet bilføreren så politimannen ble kastet av panseret i Torjusheigata. BIlføreren stakk av, og ble ikke tatt igjen.

Politimannen ble ikke skadet i dramaet