MANDAL: — Det er viktig at broa flyttes, slik at man får en direkteforbindelse fra gågata og over elva, sier prosjektleder Jan Willy Føreland i Halse Eiendom. Det er dette selskapet som skal bygge den nye broa og kulturhuset i Mandal.

Brohodet blir nå mellom DnB og Sparebanken Pluss - ikke Giert Karis plass.

I går presenterte gruppen som jobber med prosjektet fremdriften for bystyret. Her fikk politikerne vite at broa blir fem millioner kroner dyrere, med en prislapp på 30 millioner kroner. Ifølge Føreland er dette bare en justering av prisnivået, både på grunn av prisstigningen og at man nå har gått dypere inn i hvordan broa vil bli.

Det viktigste for båteierne er at broa vil bli på 3,5 meter fra vannflaten og opp, en meter høyere enn dagens bybro. - Det vil derfor være nokså sjeldent behov for å åpne broa for båter som er høyere, sier han.

Kulturhuset er nå estimert til å koste 170 millioner kroner - ti millioner kroner dyrere enn først anslått. Byggestart på broa later til å bli neste år, mens man begynner på kulturhuset året etter. De anslår at det tar to år å bygge det. Det er fortsatt ikke bestemt hvem som skal bygge det nye hotellet. - Det mangler ikke på interessenter, men vi vil mågå flere runder, sier Føreland.