KRISTIANSAND: Den profilerte advokaten er tiltalt for dokumentforfalskning, brudd på bokføringsloven, ligningsloven, merverdiavgiftsloven, og flere bestemmelser i tolloven.

Hadde hastverk i tollen

Sylte, som for anledningen har kollega Karl Nicolai Vogt Skjerdal som forsvarer, avviser bortimot hele tiltalen. På ett punkt tar Sylte selvkritikk. Det gjelder at han 24. mai for to år siden kom tilbake til Kristiansand med en Porsche 911 Carrerra han hadde fått lakkert i Tyskland. Sylte har tidligere fortalt til Fædrelandsvennen at han trolig hadde hastverk i tollen da han skulle ha inn bilen, og unnlot å opplyse om at bilen var omlakkert.

Nekter straffeskyld

— Det dreide seg om 2800 kroner i moms, så jeg skulle selvfølgelig ha gått på rødt i tollen og meldt fra om omlakkeringen, har Sylte uttalt tidligere.Utover dette nekter Sylte noen form for straffskyld. Tiltalen dreier seg i vesentlig grad om forhold knyttet til bilimport gjennom virksomheten i Syltes firma Biltorget AS.

En 42 åring fra Kristiansand er tiltalt sammen med Sylte for å ha innført en Mercedes og forfalsket kjøpekontrakten for å få oppnå avgiftsreduksjon.

Straffesaken varer i tre dager.

Sylte-firma stoppes

Brøt god advokatskikk

Dette ble han kritisert for