SKEPTISK: Ole Andreas Sandberg (49) føler seg ikke trygg på rutinene til fotobutikken i Stjørdal, som feilsendte festbilder avfremmede mennesker hjem til han. FOTO: PRIVAT

ARENDAL: – Man kan trygt si at jeg ikke forstod noen verdens ting. Jeg ventet ikke bilder fremkalt. Jeg så også raskt at det var langt yngre folk på bildene enn de jeg omgås med, sier Ole Andreas Sandberg (49).Det var lørdag at fotoposen, som var sendt fra Elite Foto i Stjørdal, havnet i postkassen i Arendal. Bildene, som var av dårlig teknisk kvalitet, var tatt på ei militærbrakke.

Graverende

– Personene på bildene var synlig beruset, og man kunne se at promillen steg utover kvelden. Heldigvis var det ingen grove, pikante bilder. Da jeg i tillegg så at avsenderen var en fotobutikk i Stjørdal, så skjønte jeg raskt at det måtte være en feilforsendelse. Det er meget graverende at slike private bilder sendes hjem til en vilt, fremmed person, sier han.

Hos av Elite Foto Torgkvartalet i Stjørdal i Nord-Trøndelag jobber man nå med å finne bildenes egentlige eier.

Uavhentet

– Fotoposen hadde ligget uavhentet et par år hos oss. Vi ønsket å sende bildene til eieren. Før vi sendte bildene, så søkte vi opp adressen på nettet. Dessverre havnet bildene hos feil eier, sier innehaveren Per Gotaas.

– Hva om det hadde vært mer pikante bilder?

– Da ville vi ikke sendt dem. Vi har sett gjennom bildene, og de var ganske uskyldige. Det er første gang vi opplever at fotografier havner i feil hender, sier han.