KRISTIANSAND: Det var tirsdag kveld politiet fikk tips fra en beboer i Kongens Verv i Elvegata. Vitnet hørte bråk og uro fra området like ved Snadderkiosken. Dette bråket bar preg av knuffing eller slåssing. Uroen fortsatte mens de fire beveget seg oppover langs bygningen. Plutselig løp alle de fire som var invovlert oppover langs Elvegata vis a vis parken til den gamle Kaserna. Deretter forsvant alle fire rundt hjørnet i retning ned mot Otra.

— Vi utelukker ikke at det kan ha oppstått en situasjon der en person er jaget av tre andre. Men jeg vil understreke at vi ikke vet om den savnede Asbjørn Hovet er en av de fire, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde til fvn.no. – Uansett er dette en episode som vi må avklare ved kontakt med de som var involvert.

(Saken fortsetter under bildet)

TIPS: - Politiet vil ha kontakt med de fire som var involvert i bråket, knuffingen og slåssingen langs bygningen i bakgrunnen, og alle andre som var i området like over midnatt, ber etterforskningsleder Oddbjørn Lunde. FOTO: LARS HOEN

Det politiet med stor sikkerhet vet er at tidspunktet for bråket, knuffingen og tilløpet til slåssing skjedde straks over midnatt, og da befant Asbjørn Hovet seg i området ved Snadderkiosken.

Hovet mottok to inngående telefoner straks over midnatt. Den første kom klokka 00.04 og den andre tre minutter senere. Telefonsamtalene slår inn via basestasjonen på Shellstasjonen i Elvegata, og Hovet befinner seg da i Tangenområdet. En ny telefon til Hovet klokka 00.24 blir ikke besvart.

— Politiet er utrolig opptatt av å få tak i ungdommene som var involvert i knuffingen og slåssingen, og alle andre vitner som var i området, sier etterforskningslederen.

Fædrelandsvennen fikk tirsdag kveld et tips på e-post om at «han ble banket å jaget». Dette er et tips som kom til mediehuset før det ble offentlig kjent at et vitne hadde observert bråket, knuffingen og tilløpet til slåssing i Elvegata.

— Dette er også en svært interessant opplysning, og vi vil gjerne også ha kontakt den personen som har tipset Fædrelandsvennen. Vedkommende må gjerne ringe oss, sier Oddbjørn Lunde.

Asbjørn Hovet hadde på seg en beige t-skjorte da han forsvant. Han er 192 centimeter høy og snakker kristiansandsdialekt