LILLESAND: — Vi er i dialog med Lillesand kommune om tomt på Gaupemyr. Veivesenets tomt på Storemyr er ikke noe særlig, skyggefull og rett ved Saint Gobain og søppelplassen, sier Geir Figenschau, som ikke tror sultne og slitne trailersjåfører ønsker å spise i Norton-lukta.

Torsdag ble trafikken lagt om og stillheten senket seg på Høvåg Gjestehus. Figenschau tror fortsatt trailersjåfører vil kjøre gamleveien for å få mat, diesel og en dusj, men innser nå at han bør flytte etter til nye E 18. — På Gaupemyr er det åpent, lyst og større tilfang av lokale kunder, tror eieren av Høvåg Gjestehus, som også jobber medmedinvestorer.

Prestisje

I tre år har Statens vegvesen planlagt trailerparkering på Storemyr, men interessen fra potensielle leietakere skal ha vært lunken.

Nå forsøker veivesenet å bytte bort prestisjetomta med en kommunal tomt på Gaupemyr.

— Gaupemyr er bedre. Vi ønsker et makeskifte, men det ser ut til å koste oss penger vi ikke har, sier distriktssjef Finn Ole Jørgensen i Statens vegvesen.

— Å bytte kvadratmeter mot kvadratmeter er uaktuelt, men vi er i dialog, sier Lillesands ordfører og næringssjef, Arne Thomassen.

NY TOMT: Steinrøysa til høyre kan bli forvandlet til trailerparkering med veikro. I bakgrunnen Agder Mat på Gaupemyr. Til venstre skal Shell bygge bensinstasjon. FOTO: KJETIL NEVESTAD Foto: Kjetil Nevestad

Omregulering

— Tove og jeg vil kjøpe veikrotomt på Gaupemyr og håper Statens vegvesen kjøper nabotomta til trailerparkering. Vi har ikke råd til begge deler, sier Geir Figenschau.

— Vi har ikke frie midler før i 2011, men må se hva vi kan få til, sier Finn Ole Jørgensen.

For tre år siden hasteregulerte Lillesand kommune trailertomta på Storemyr for veivesenet. Tomta på Gaupemyr må også omreguleres, men næringssjef Arne Thomassen tror det skal kunne gå.

Press

Veivesenet håndterer de strenge kravene til kjøre- og hviletid for yrkessjåfører og er forpliktet til å anlegge hvileplasser. Behovet er skrikende.

— Vi føler presset, erkjenner Jørgensen, uten å kunne anslå når en endelig avgjørelse kan foreligge.

Klarer ikke veivesenet å finne penger til ny tomt, kan tomta på Storemyr bli eneste mulighet. Men da blir det trolig bare med toalettanlegg og dusj, ikke veikro.

Krav

Tomta på Storemyr har stått klar i flere måneder, men E 18-utbyggerne kan etter kontrakten sitte på tomta til juni 2010. — Utbyggerne forlangte et par millioner for å slippe tomta tidligere. Det sa vi nei til, sier Jørgensen, som ikke tror det behøver å ta lenger tid å realisere trailerparkering på Gaupemyr.

DROPPER: Statens vegvesen og Opplysningsvesenets Fond har i tre år plkanlagt trailerparkering på denne nabotomta til Saint Gobain på Storemyr. Nå kan tomta bli droppet til fordel for ny tomt på Gaupemyr. FOTO: HELGE CORNELIUSSEN Foto: Helge Corneliussen