KRISTIANSAND : Politiet gjennomførte i natt tekniske undersøkelser på stedet, men det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til dødsulykken.

— Det er vanskelig å si noe angående fart, men kollisjonen førte til vanvittige skader på kjøretøyene, sier kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr i Agder politidistrikt.

Kom over i motsatt felt

Den ene bilen var registrert i Litauen, mens den andre var norskregistrert. Føreren av den litauiske bilen kjørte i retning Stavanger, mens den andre kom motsatt vei.

— Den norskregistrerte bilen kom over i motsatt kjørefelt hvor den traff den litauiske i fronten, sier Engemyr.

32-åringen som kjørte den norskregistrerte bilen ble kort tid etter ulykken erklært omkommet på stedet. Den omkomne var lørdag ettermiddag identifisert.

— Vi har vært i kontakt med noen av de pårørende, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

28-åring alvorlig skadet

De tre andre som var involvert i ulykken var lørdag fremdeles innlagt på sykehus. En 28 år gammel mann ble fløyet med luftambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han ble i natt sendt videre til Ullevål universitetssykehus.

I en pressemelding lørdag formiddag opplyses det at 28-åringen er alvorlig skadet og stabil. Mannen er nå under intensivbehandling ved Ullevål.

To lettere skadet

En kvinne i 20-årene som pådro seg ansikts- og bruddskader ble sendt til Stavanger universitetssjukehus. Hun ble i natt karakterisert som lettere skadet og stabil, og er nå til observasjon.

En 23 år gammel mann ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus Flekkefjord. Sykehuset opplyser lørdag ettermiddag at 23-åringen er lettere skadet og under behandling.

Det er tatt utvidede blodprøver av sjåførene i de to bilene, men politiet kan foreløpig ikke si noe om det foreligger mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Det vil bli gjort tekniske undersøkelser av de to involverte bilene mandag.