KRISTIANSAND: 34-åringen drev et firma i Kristiansand fra 2005 til 2008. I løpet av denne perioden førte han ikke regnskap, han leverte ikke selvangivelse og unnlot å betale nærmere 1,2 millioner kroner i merverdiavgift. Nå er han dømt til fengsel i et halvt år.

Leverte ikke selvangivelse

Mannen, som er daglig leder og styreleder i et foretak fra Kristiansand, unnlot i tidsrommet 10.august 2005 til 10. juni 2008 å avgiftsregistrere foretaket og å innlevere omsetningsoppgaver på tross av at avgiftspliktig omsetning var en betydelig sum som totalt utgjorde cirka 1,2 millioner kroner.

34-åringen ble også dømt for å ha unngått å føre regnskap for virksomheten i tidsrommet 1. juni til 31. desember 2005 og for å ha unnlatt å føre regnskap for selskapets virksomhet perioden 10. januar 2006 til 30. mai 2008. Videre ble mannen også funnet skyldig i å ha unnlatt å innlevere selvangivelse med næringsoppgave for foretaket til Skatteetaten i 2005, 2006 og 2007. Skyldte på mye å gjøre

I retten erkjente mannen seg delvis skyldig etter tiltalebeslutningen. Han fortalte at han var reell daglig leder for foretaket og styreleder. Firmaet ble startet 1. juni 2005. Ifølge 34-åringen mottok selskapet 28 prosent av det som var omsetningen på butikkene(e). Videre sa han at det er korrekt at selskapet ikke var registrert i merverdiavgiftsregisteret og heller ikke innleverte omsetningsoppgaver. I retten erkjente han at dette var delvis han ansvar siden han var reel daglig leder og styreleder, og han bestridte heller ikke beløpet.

Ifølge ham gjorde han ikke dette for å tjene penger, men fordi han mistet kontrollen på grunn av at han hadde ekstremt mye å gjøre på jobben og hjemme.

Fradømt retten til å drive næringsvirksomhet

Når det gjelder skyldspørsmålet mente retten at 34-åringen hadde handlet forsettelig, og at den tiltalte har vist seg uskikket til å drive næringsvirksomhet. Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i seks måneder og retten til å drive næringsvirksomhet i tre år.