SONGDALEN: — Dette var skikkelig skremmende, sier Fredriksen til fvn.no.

Angrer på ordveksling

Det var natt til lørdag ved 03.30-tiden at han og ei venninne forlot en fest i Skinnarsmoen i Songdalen.

Da de var kommet et stykke på veien, møtte de en bil med to unge menn. De to drev med burning, og Fredriksen og venninna måtte passere dem.

— Jeg var nok litt dum selv, for jeg snakket til dem og sa noe sånt som at «dere må lære der å kjøre før dere gjør det der», forteller Fredriksen.

Ordene som falt gjorde de to unge mennene svært hissige, og de fulgte etter Anders i bilen.

— Jeg prøvde å komme meg unna og løpe tilbake til festen, men det var umulig. De tok meg fort igjen, og selv om jeg gjemte meg inne i en hage, ble jeg funnet, og slått ned av de to, sier Fredriksen.

Politiet kom ikke

Marerittet stoppet ikke der. Da gjerningsmennene var forsvunnet, ville Fredriksen kontakte politiet for hjelp.

— Da fikk jeg fikk bare beskjed om at det ikke var kapasitet til at politiet kunne rykke ut. Jeg ble møtt på en lite imøtekommende måte, mener Fredriksen.

At politiet ikke hadde tid til ham, er det som gjør ham mest fortvilet.

— Det er jo de som skal hjelpe oss når vi behøver hjelp. Hvis ikke politiet kan hjelpe, hvem skal man da ringe, spør Fredriksen.

Fikk legehjelp

Etter hvert kom ambulansen til stedet, og Anders ble kjørt til legevakt i Kristiansand. Der fikk han den hjelpen han behøvde.

— Jeg ble veldig godt tatt i mot der, heldigvis, og fikk hjelp og behandling i løpet av en halvtime, sier Fredriksen.

Lørdag er det kun hodeverk, en blåveis og fire sting i panna som minner om den skumle opplevelsen.

Politiets Fellesforbund fortviler

  • Dette nok et eksempel på hvor alvorlig bemanningssituasjonen i politiet er, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund, til fvn.no.

Johannessen beklager at Fredriksen ikke fikk den hjelpen han følte han behøvde etter at han ble overfalt.

— Vi har tidvis altfor mange oppdrag i forhold til ressursmengde. Det er en voldsom belastning for dem som til enhver tid sitter og vurderer hvilke oppdrag som skal prioriteres, og hvilke oppdrag som man ikke kan ta, sier Johannessen.

Ingen svarte ved politiets operasjonssentral i Kristiansand da fvn.no forsøkte å få lokalpolitiets versjon av historien lørdag ettermiddag.