FOTBALLSARPSBORG— Nå får jeg igjen for å ha vært tålmodig i opptreningsfasen, sier en smilende Paulsen etter gårsdagens triumf. I går spilte 23-åringen samtlige 90 minutter for bortelaget - i sin første seriekamp fra start for de gulsvarte siden 2-1-seieren over Haugesund 16. oktober 2004.- Da scoret jeg også, supplerer Paulsen, som i den kampen ble kåret til Starts bestemann.God har midtbanespilleren vært også i år, med tre scoringer i oppkjøringskampene og like mange for Start 2 i serien. Veien tilbake til startelleveren har imidlertid vært lang. Våren 2005 trente stortalentet seg rett og slett i senk, og fikk diagnosen prolaps i ryggen. Spiste middag på knærne.

— Jeg var ikke i nærheten av å kunne trene med ball, og trente i stedet styrke med rehabiliteringsapparatet Terapi Master i et helt år. Først i februar 2006 ble jeg operert, og det var eneste utvei til å kunne spille fotball igjen. Jeg husker at i de første ukene etter operasjonen kunne jeg bare gå innendørs i 3 x 5 minutter om dagen, og at jeg måtte spise middag på knærne - ettersom jeg hadde sitteforbud, forteller han.Ved hjelp av god støtte fra samboer Christina Pedersen (23), familie, lagkamerater og ikke minst sin egen jernvilje, kjempet Paulsen seg sakte tilbake i fotballform. I halve fjorårssesongen spilte han verdifull førstelagsfotball på utlån til MK.- Selv om det var en tung sesong for laget, var det deilig å kjenne kroppen fungere. Etter den vellykkede operasjonen visste jeg at jeg ville komme tilbake på banen. Målet nå er selvfølgelig å forsvare plassen i Starts førsteellever, understreker Paulsen.- Det er spesielt gøy at en som har stått på så bra som Leif Otto scorer i dag. Han kan fort få spille like mye i neste kamp, sier Start-trener Arne Sandstø.Ubenyttet reserve i går, Jesper Mathisen, er både glad og lett irritert etter Paulsens scoring i går:- Jeg visste at Leif Otto kom til å score, og prøvde å få min kompis Stian Bruskeland til å sette penger på oddsen. Men han var i et familieselskap, og fikk aldri ut fingeren. Surt! sier «Matta junior» med et flir. - POENGENE VIKTIGST.

Med unntak av to flotte scoringer og tre nye Start-poeng var det imidlertid ikke så mye å juble for i gårsdagens kamp. Vertene var spillemessig hakket hvassere enn gjestene, men til dels svake avslutninger og en opplagt Start-keeper Kenneth Høie gjorde at det ikke ble hjemmescoring.- På bortebane skal vi ikke tenke på underholdningsfaktoren. Da er tre poeng det viktigste, fremholder Leif Otto Paulsen.- Vi ga vekk en del dødballer, men jeg synes ikke at et godt Sarpsborg Sparta-lag produserte så mange målsjanser. Selvsagt håper også jeg at vi kan underholde mer hjemme mot Hødd førstkommende onsdag, konkluderer Start-trener Arne Sandstø.Tekst: Rune Stenslandrune.stensland@fvn.no - 38 11 32 24