KRISTIANSAND: Ikke så rart da, at Åse Britt og Kjell Horverak igjen fikk dachspressen på døren. Den særdeles fruktsommelige hunden deres, som offisielt bærer navnet Råtassens E-Tinka, overgikk til og med seg selv grytidlig mandag morgen. I løpet av tre timer satte hun 11 valper til verden.

Se video av valpene | Se video av det forrige storkulletForrige gang, og den eneste gangen hun har gjort det før, fikk hun ti.

Og den gang, som nå, er far fra Jevnaker og heter Bonus…

Disiplin

Da Fædrelandsvennen avla barselvisitt i går kveld, rådet idyllen på hundeteppet. Ikke et eneste pip lot seg høre, fra en gjeng som dier og sover på skift.

Skjønt, én av dem må ha ekstraservice i form av geitemelk på tåteflaske. Dette fordi han er noe mer pjuskete enn sine søsken. Flokken består forresten av ni hunner og to hanner. Forrige gang var forholdet seks – fire.

Mer bonus

Åse Britt og Kjell har bestemt seg for å beholde en jentedachs selv. Og dersom Tinka utsettes for mer bedekning får dachsen fra Jevnaker oppdraget, i håp om enda mer bonus. Han, Bonus altså, er forresten nordisk jaktchampion. Tinka har førstepremie for rådyr. Og begges stamtavler skal være imponerende lesning.

9500 kroner er forresten prisen for dachsvalp fra Råtassen kennel, som virksomheten til Horverak kalles. Samtlige som skal selges er for lengst bestilt. Nær 50 har allerede meldt seg, og det før dachsavisen skrev ett ord om begivenheten.

Se video av valpene | Se video av det forrige storkullet