LILLESAND: — Sier du det! Kjempeflott! jubler Hilde Trøim når Fædrelandsvennen overbringer nyheten om at de likevel skal få beholde den «ulovlige» gapahuken som er bygget i skauen et steinkast opp for Vestre Grimevann.

— Denne gapahuken er blitt veldig viktig for oss, og vi ante ikke vår arme råd for hvor vi ellers skulle få til et sånt flott sted, sier enhetslederen for kommunens habiliteringstjeneste. Stedet brukes av nesten samtlige av de 40 brukerne, både til rekreasjon og til opptrening i en opparbeidet aktivitetsløype I skauen bak. Her får autister og andre verdifull trening i motorikk, og rikelig med frisk luft!

De hadde fått tildelt stedet av kommunens tidligere «skogmester» og tenkte ikke tanken at det måtte søkes noe mer for å sette opp det enkle byggverket med tre vegger. Dermed ble det bygget på dugnad i fjor, med miljøarbeider Per Holtebu som primus motor.

Men så ble det bom stopp. Byggverket krevde søknad, og da svaret kom fra byggesaksavdelingen med blankt avslag og krav om riving, ble det møtt med fortvilelse.

Men enhetsleder Trøim klaget og ble bønnhørt:

— Dette kan da ikke sjenere, mente Hilde Thomassen (H) da politikerne i planutvalget fikk klagesaken på bordet. - Det står på kommunal grunn, kan brukes av andre, og kan lett rives senere, konstaterte Thomassen og foreslo å ta klagen til følge. Og det sluttet politikerne seg enstemmig til!

— Nå skal vi lage benker og bord og ha torv på taket. Dette var kjekt! jubler flokken vi treffer ved gapahuken.