AGDER: Onsdag var en av de store utfartsdagene i påska og det resulterte i at UP sine seks biler på veien hadde nok å sette fingeren på.

Fvn.no meldte i går kveld at 109 bilførere ble tatt med ulovlig høy fart. Det er flere enn på samme dag i fjor.

– Vi tok flere på onsdag i år enn i fjor. Jeg synes at vi tar mange og det er spesielt overraskende siden vi annonserer hvor vi har kontroller, sier UP-sjef i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal, til fvn.no.

Rett over fartsgrensa

Én bilist mistet førerkortet etter å ha kjørt for fort onsdag, men bortsett fra det så var det få som kjørte veldig fort. De fleste som mottok forelegg lå litt over fartsgrensa.

I kveld deltar han selv aktivt under en kontroll på en ulykkesbelastet strekning hvor UP svært ofte opplever at folk synder mot fartsgrensen.

– Vi kommer til å ha kontroller hver eneste dag. Nå i mellomdagene er planen å ha et delt fokus — hvor vi er på vinterstedene og i nærheten av byene, sier Hasseldal.

Ber folk holde køen

Søndag og spesielt mandag er dager da mange skal hjem fra påskefjellet UP-sjefen har spesielt to råd som sikrer en trygg hjemfart.

– Kjører man under fartsgrensa må man være spesielt oppmerksom og slippe biler forbi når man ser at det danner seg kø. Det andre rådet er at man skal holde seg i køen og slappe av. Ikke stress med å komme deg hjem. Beregn derfor god tid og bruk god tid, sier Hasseldal.

UP-sjefen legger til at det kun er små minutter på å spare på køtråkling. Faren for at ulykker skal oppstå øker dessuten dramatisk.