ARENDAL: Søndag 14. desember sendte 18-åringen en e-post til Stein Larsen, som er journalist i Agderposten. Han er bror til Baard Larsen, som er journalist i Grimstad Adressetidende. E-posten hadde følgende innhold:

” Jeg og en del andre unge kriminelle narkomaner ser oss dritt lei av du og broren din sin avisskriving. Gi nå faen i å overdrive. Når snakker jeg til deg, ikke gjør ting så dramatisk. Og Bård Larsen, en dag innen noen år, kan skje når som helst egentlig, kommer vi inn på «Adressa» og banker deg opp skikkelig. Pass dere!”

— En journalist bør tåle såpass

I retten mente 18-åringens forsvarer, advokat Odd Holck-Steen, at en journalist burde tåle såpass fra et menneske som skriver en mail i sterk affekt over noe han har lest om seg selv i avisen.

— Jeg har også selv opplevd å bli truet. Jeg har imidlertid aldri anmeldt noen av den grunn, hevdet Holck-Steen, ifølge Agderposten.

Baard Larsen har selv forklart til avisen at han anmeldte 18-åringen på grunn av prinsipp.

I retten utdypet han dette standpunktet.

— Vi snakker her om mennesker som under påvirkning kan gjøre ting de ellers ikke ville ha gjort. Det er klart jeg blir bekymret når jeg får en slik melding, jeg visste jo ikke hva han kunne finne på.

Truet med drap

Retten mente at trusselen ble fremsatt under slike omstendigheter at den objektivt sett var skikket til å fremkalle alvorlig frykt. Tiltalte truet med at "vi" det vil si flere av og blant "unge kriminelle narkomaner" i Grimstad. Ved fortolkningen la retten vekt på både ordbruken og den kontekst ordene falt i.

I retten stod 18-åringen også tiltalt for å ha truet en ansatt innenfor barnevernstjenesten med at han skulle drepe ham, og for å ha slått og sparket samme person flere ganger.

Retten fant han skyldig på alle punkter, og mente at det var blitt bevist ut over enhver rimelig tvil at 18-åringen hadde handlet med foresett, og at han var klar over at han fremsatte trusler og utøvde vold.

18-åringen ble dømt til 60 dager i fengsel.