LINDESNES: — Gøy men vrient, smiler Gregar Eliassen og Morgan Lee Lehne. Sammen med resten av 7. klasse på Spangereid skole har de denne uken vært i full sving med sin spesielle matte- og naturfaguke. Onsdag fikk de lære om molekyler av GE's laboratorieingeniør Hanne Johnsen.

— Årlig får vi en pengesum fra GE, til å bruke på utstyr til matte- og naturfag, forklarer inspektør Gunn Hilde Torstrup ved Spangereid skole. I år har kjemien mellom bedriften og skole bokstavlig talt slått til.

— Dette er ikke magi eller trylleri, men kjemi, forklarer Hane Johnsen når hun lærer elevene om grunnstoffer, formler, atomer og molekyler.

Bedriften har stilt med flere faglærere, og elevene har lært om alt fra bakterievekst til molekyler. Mandag fikk elevene prøve vernedresser da bakterier fra både ørevoks og penger ble dyrket.

— Hele skolen er med på opplegget, men det er bare elevene fra 5. til 7.klasse som får tilbud om undervisning fra GE, forklarer Torstrup. Hele tiltaket er for å skape interesse om realfagene.