KRISTIANSAND: — Jeg fikk vite at moren min er i live. Hun er litt skadet, men skadene er ikke livstruende, forteller Robert Tskhovrebov, til fvn.no.

Sitter i kjelleren

Han er veldig, veldig glad for endelig å ha fått kontakt med familien sin. Det skjedde ved 06-tiden lørdag morgen. - Samtalen ble svært kort før kontakten brøt igjen. Bare rundt halvannet minutt, sier Tskhovrebov.

Kristiansanderen, som har bodd 14 år i Norge, fikk dermed ikke klarhet i hvordan situasjonen for hans far og svigermor er. De var også i området, da raketten traff blokken onsdag.

Siden Georgia fortsatt skyter mot byen er det ikke mulig å evakuere eller flykte. Derfor har ikke moren blitt brakt til sykehus. Hun befinner seg nå i kjelleren av blokkhuset, sammen med flere av sine naboer.

Tskhovrebov fikk på den korte samtalen oppdatert dem litt på situasjonen, før kontakten brøt;

— De vet ingenting, men ble selvfølgelig veldig glade da jeg kunne fortelle dem at russiske styrker er i byen. De er rimelig trygge når de sitter i denne kjelleren, men er uten vann, mat og strøm, sier han.

- Hva tenker du om situasjonen, Robert?

  • Det som er problemet er at Georgia sender raketter mot byen og dreper både georgiere og ossetere. Vanlig sivile folk som hele tiden har bodd der dør. Dette må stoppes. Jeg tenker mest på det huminitære aspektet.

I lørdagens papiravis kunne du lese at Tskhovrebov ikke hadde hatt kontakt med mor, far og svigermor i Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali, siden onsdag. Da ble morens blokk truffet av en rakett og to etasjer ble sprengt i luften.

Nå er kristiansanderen altså svært lettet over å ha fått kontakt med moren, men prøver hele tiden å få kontakt igjen. Da vi ringte ham like før klokken 19.00 lørdag kveld, hadde han forsøkt i en halvtime i strekk å få kontakt, men uten resultat.

Tskhovrebov (37) har vært i Norge i 14 år, og bor på Tinnheia i Kristiansand sammen med kona, Lina Khasieva (28), og sønnen Allan Goar (1).

Fvn.no oppdaterer så raskt noe nytt skjer i denne situasjonen.