KRISTIANSAND: Sammen med kameraten Niklas Ursin (18), som han traff på nettet, tok de kontakt med Røde Kors og bestemte seg for å ta turen nedover vestlandet mot Kristiansand på longboard, som er et langt skateboard.

7. juli la de to ut på landeveien, men på Voss måtte Ursin bryte på grunn av skade.

— Det er to grunner til at jeg tok turen; det ene er at jeg hadde veldig lyst å ta en longboard-ferie. Da prata jeg med Niklas på et nettforum, og vi bestemte oss for å kjøre fra Ålesund til Kristiansand. Vi ble enige om å gjøre det til en veldedighetstur, forteller Leypoldt (23) til fvn.no.

Etter nesten to uker på brettet skatet han fredag ettermiddag inn på Gravane i Kristiansand. Kvelden skal han nyte med champagne før han setter kursen hjem mot Kragerø – ikke på brett, men på bussen.

”Jukset” litt

Stort sett hele veien ble tilbakelagt på longboard. Unntaket er en liten strekning i Sogn og Fjordane, hvor lange tunneler gjorde det uforsvarlig å tilbakelegge landeveien på brett.

— Vi støtte på noen tunneler og der måtte vi kjøre gjennom. Alle tunneler over tre kilometer kjørte vi gjennom, og vi følte derfor at vi jukset litt. Vi bestemte oss da for at vi måtte ta det igjen, og derfor kjørte vi litt ekstra den dagen. Før vi visste ordet det var vi i Sogndal, hvor vi fortsatte til Vik, opp Vikafjellet og ned bakkene til Voss. Det ble en dagsetappe på 13,5 mil, sier Leypoldt.

Samlet inn penger

Siden duoen forlot Ålesund har de oppfordret folk til å støtte en Røde Kors sitt arbeid for å spore opp savnede personer. Innsamlingen skjedde ved at folk sendte SMS-meldinger til et spesielt nummer, men hvor mye penger som er blitt samlet inn har verken Røde Kors eller Leypoldt foreløpig ingen oversikt over.

I tillegg til SMS-aksjonen auksjonerer Leypoldt, som til daglig er kokk, bort headsett og en rekke andre ting gjennom nettstedet tursurf.no. Alle inntektene går til Røde Kors.

— Det er jo utrolig imponerende og veldig originalt. Jeg har aldri sett denne typen innsamling før, sier informasjonsmedarbeider Ståle Wig i Røde Kors, til fvn.no.

- Hvordan ble du tatt imot da du reiste rundt?

— Bortsett fra noen kjipe bilister som har kastet forskjellige ting og øl på meg synes jeg alle har vært greie. Da jeg var i Flekkefjord satte mange seg ned med meg på cafebordet mitt, og noen smågutter spurte til og med om autografen min, sier Leypoldt.

Etter nesten to uker på veien er Leypoldt ikke lei av longboardet sitt.

— Jeg elsker å stå på longboard. Når jeg er ferdig på jobb hender det ofte at jeg står på brettet fra Oslo til Asker og Bærum. Jeg elsker følelsen av å stå på longboard, men det er vel som alt annet. Elsker man håndball så spiller man håndball. Å stå på longboard er det jeg liker og synes er herlig, avslutter han.